Доступність посилання

ТОП новини

Президент переніс візит до Британії через проблеми з реформами


Петро Порошенко, архівне фото
Петро Порошенко, архівне фото

Президент України Петро Порошенко переніс свій візит до Великої Британії, що планувався на 11–12 травня, через проблеми зі здійсненням деяких реформ в Україні, повідомила прес-служба голови держави.

Візит перенесено «у зв’язку з ситуацією, що склалася довкола обрання нового генерального прокурора, та несхваленням парламентом законів, необхідних для продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом», мовиться в повідомленні.

«Зараз це ті реформи, які потрібні країні. Це той випадок, коли внутрішня політика вносить корективи в міжнародну діяльність. Я продовжу консультації з депутатами», – прокоментував Петро Порошенко рішення перенести візит.

Новий термін візиту наразі не повідомляється.

У вівторок до Києва прибула місія Міжнародного валютного фонду, що має обговорити і завершити другий перегляд програми реформ, схваленої в березні 2015 року. Це необхідно для надання Україні чергового траншу кредиту за цією програмою.

Також у вівторок Верховна Рада відмовилася взяти за основу законопроект про реформу прокуратури, що, серед іншого, передбачав можливість обіймати посаду генерального прокурора особі, що не має достатнього досвіду роботи в органах права і вищої юридичної освіти. Цей законопроект вніс президент як невідкладний раніше цього самого дня, так що його й не обговорювали в комітетах.

Раніше повідомляли, що на посаду генпрокурора обговорюється кандидатура колишнього голови МВС України, а нині голови парламентської фракції «Блок Петра Порошенка» Юрія Луценка, який не має досвіду роботи в органах прокуратури та юридичної освіти.

XS
SM
MD
LG