Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко підписав закон, який дозволяє обіймати посаду генпрокурора особі без юридичної освіти


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко підписав ухвалений сьогодні закон, який дозволяє обіймати посаду генпрокурора особі без юридичної освіти. Про це він повідомив на своїй сторінці в twitter.

Перед цим документ підписав голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Відповідно до процедури, закони України набирають чинності після їх опублікування в офіційному друкованому виданні.

Законопроект №4645 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Генеральної прокуратури України був визначений президентом як невідкладний. Документ передбачає, що на посаду генерального прокурора України може бути призначений громадянин України, який має вищу освіту та стаж роботи у сфері права або досвід роботи у законодавчому та/або правоохоронному органі понад п’ять років.

Чинне законодавство передбачає, що на посаду генпрокурора України може бути призначений громадянин України, який має вищу юридичну освіту, має стаж роботи в сфері права понад 10 років.

Раніше деякі ЗМІ повідомляли, що на посаду генпрокурора обговорюється кандидатура колишнього голови МВС України, а нині голови парламентської фракції «Блок Петра Порошенка» Юрія Луценка, який не має досвіду роботи в органах прокуратури та юридичної освіти. У БПП підтверджували, що не проти кандидатури Луценка на цю посаду.

Єврокомісар із питань розширення і європейської політики сусідства Йоганнес Ган, який перебував у квітні в Києві, наголошував, що генеральний прокурор повинен мати юридичну освіту.

XS
SM
MD
LG