Доступність посилання

ТОП новини

До 18:00 Україна отримає нового генпрокурора – Гончаренко


Олексій Гончаренко
Олексій Гончаренко

Заступник голови фракції «Блок Петра Порошенка» Олексій Гончаренко заявляє, що сьогодні до 18:00 в Україні буде новий генеральний прокурор. Про це він заявив в ефірі Радіо Свобода.

Крім того, Гончаренко переконаний, що Верховна Рада сьогодні підтримає пропозицію президента України Петра Порошенка призначити голову фракції БПП Юрія Луценка генеральним прокурором.

«Президент зробить подання на кандидатуру генерального прокурора. Ми зможемо це розглянути і до 18 години в Україні буде новий генеральний прокурор», – сказав Гончаренко.

Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради подання про призначення голови фракції «Блок Петра Порошенка» Юрія Луценка на посаду генерального прокурора України.

Раніше сьогодні Верховна Рада України схвалила законопроект №4645, який передбачає, що на посаду генпрокурора може бути призначений громадянин України, який має вищу освіту та стаж роботи у сфері права або досвід роботи у законодавчому та/або правоохоронному органі понад п’ять років. У документі зазначається, що закон набирає чинності з дня його опублікування в офіційних виданнях.

Сьогодні ж голова Верховної Ради Андрій Парубій та Порошенко підписали цей закон. Документ опублікували.

Чинне законодавство передбачає, що на посаду генпрокурора України може бути призначений громадянин України, який має вищу юридичну освіту, а також стаж роботи в сфері права понад 10 років.

Раніше деякі ЗМІ повідомляли, що на посаду генпрокурора обговорюється кандидатура колишнього голови МВС України, а нині голови парламентської фракції «Блок Петра Порошенка» Юрія Луценка, який не має досвіду роботи в органах прокуратури та юридичної освіти. У БПП підтверджували, що не проти кандидатури Луценка на цю посаду.

Єврокомісар із питань розширення і європейської політики сусідства Йоганнес Ган, який перебував у квітні в Києві, наголошував, що генеральний прокурор повинен мати юридичну освіту.

XS
SM
MD
LG