Доступність посилання

ТОП новини

Рада погодила призначення генпрокурором Юрія Луценка


 Юрій Луценко
Юрій Луценко

Верховна Рада погодила призначення генпрокурором України голову фракції «Блок Петра Порошенка» Юрія Луценка, який не має досвіду роботи в органах прокуратури та юридичної освіти.

За відповідне рішення проголосували 264 депутати за мінімально необхідних 226.

Кандидатуру Луценка в парламенті представляв президент України Петро Порошенко.

Перед цим Порошенко вніс до Ради подання про призначення Луценка на посаду генерального прокурора України.

Раніше сьогодні Верховна Рада України схвалила законопроект, який дозволяє обіймати посаду генпрокурора особі без юридичної освіти.

Законопроект №4645 був визначений президентом як невідкладний. Документ передбачає, що на посаду генерального прокурора України може бути призначений громадянин України, який має вищу освіту та стаж роботи у сфері права або досвід роботи у законодавчому та/або правоохоронному органі понад п’ять років.

Сьогодні ж протягом кількох годин голова Верховної Ради Андрій Парубій та Порошенко підписали цей закон. Цей документ опублікували в офіційному виданні «Голос України».

Чинне законодавство передбачає, що на посаду генпрокурора України може бути призначений громадянин України, який має вищу юридичну освіту, має стаж роботи в сфері права понад 10 років.

Раніше деякі ЗМІ повідомляли, що на посаду генпрокурора обговорюється кандидатура колишнього голови МВС України Луценка. У БПП підтверджували, що не проти кандидатури Луценка на цю посаду.

Єврокомісар із питань розширення і європейської політики сусідства Йоганнес Ган, який перебував у квітні в Києві, наголошував, що генеральний прокурор повинен мати юридичну освіту.

XS
SM
MD
LG