Доступність посилання

ТОП новини

Поліція зареєструвала інформацію про напад на екс-заступника прокурора Київської області Корнійця


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Поліція Києва зареєструвала інформацію про напад на колишнього заступника прокурора Київської області, одного з фігурантів так званої справи «діамантових прокурорів» Олександра Корнійця і слідчі мають намір допитати його.

«Щодо побиття екс-заступника прокурора Київської області: подію належним чином зареєстровано в журналі єдиного обліку заяв і повідомлень Шевченківського управління поліції. Наразі потерпілий перебуває в лікарні. Щойно йому нададуть медичну допомогу, з ним спілкуватимуться слідчі, щоб встановити обставини події», – написала речниця Нацполіції Києва Оксана Блищик на своїй сторінці у Facebook.

Раніше один з адвокатів Корнійця заявив, що його підзахисного побили в центрі Києва. За словами адвоката, Корнієць мав зустріч в одному з кафе, і коли екс-прокурор вийшов, на нього одразу накинулися ззаду четверо чоловіків і завдали йому ударів по голові.

5 липня 2015 року у заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця та заступника начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Володимира Шапакіна провели обшук.

За повідомленням Генпрокуратури, Корнійця та Шапакіна затримали під час отримання хабаря на суму в понад 3 мільйони гривень. Крім того, під час обшуків у них виявлено близько 400 тисяч доларів готівкою, автомат Калашникова та холодну зброю, ювелірні вироби і 39 пакетів з діамантами.

Їм повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України.

Пізніше Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 3,2 мільйони гривень Олександру Корнійцю, а він вніс заставу.

4 січня Генеральна прокуратура передала провадження стосовно так званих «діамантових прокурорів» до суду. Наразі триває судових розгляд цієї справи.

XS
SM
MD
LG