Доступність посилання

ТОП новини

У Маріїнському парку Києва висадили «Алею Ізраїлю» з вільним wi-fi


У Києві відзначили 25-річчя дипломатичних відносин між Ізраїлем та Україною (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:22 0:00

У Києві відзначили 25-річчя дипломатичних відносин між Ізраїлем та Україною (відео)

Посол: «Ізраїль – країна, яка була пустелею. Коли приїхали люди, перше, що вони почали робити, – саджати дерева»

Тетяна Рикичина

Київ – Благодійною акцією висадки дерев відзначили 25 років з часу встановлення дипломатичних відносин між Ізраїлем та Україною. Ізраїль визнав незалежність України 25 грудня 1991 року, а вже за два роки у Києві було відкрито посольство країни. «Алею Ізраїлю» висадили у столичному Маріїнському парку.

Символічні ялинки з нагоди встановлення дипломатичних відносин між державами посол Ізраїлю Еліав Бєлоцерковські та мер Києва Віталій Кличко висадили у Маріїнці. Тепер кияни та гості столиці милуватимуться вічнозеленими деревами, а також користуватимуться вільним wi-fi, точки доступу якого встановлені посольством Ізраїлю.

«Для нас в Ізраїлі висадка дерев – дуже важливий захід. Ізраїль – це країна, яка була пустелею. Коли приїхали перші люди, перше, що вони почали робити, – саджати дерева. Це була їхня найважливіша робота. Зараз завдяки цьому Ізраїль виглядає, як квітучий сад. Тому ми дуже раді, що цю ж традицію можемо втілити і в Києві, у цьому чудовому парку. Відкриваємо тут «Алею Ізраїлю», але з часткою ізраїльського «хайтеку» – лавками з точками wi-fi доступу, де кияни зможуть відпочивати і користуватися інтернетом», – каже посол Ізраїлю Еліав Бєлоцерковські.

«Ми зацікавлені розвивати цей напрямок, оскільки вважаємо його дуже важливим. Це стосується екології, здоров'я людей, це їхній відпочинок і дозвілля», – додає посол.

Треба, щоб люди отримували задовлення від міста – Кличко

На запитання, чому саме ялинки, Еліав Бєлоцерковські зазначає, що за консультацією з керівництвом парку саме ці дерева найбільше підходять для висадки у травні.

«Кожен з нас хоче жити в зеленому, гарному, комфортному, екологічно чистому місті, – додає мер Києва Віталій Кличко. – Наша спільна мета – зробити все для того, щоб і всі гості, і всі жителі Києва отримували задоволення від міста. Сподіваюсь, що ці дерева у Маріїнському парку залишаться на довгі роки».

Фонтани – ще одна прикраса столиці. Проте за багаторічної відсутності ремонту система занепала й потребує значного відновлення, вважає мер столиці.

«Зараз запускаємо фонтани. Один, як бачите, працює прямо біля нас. Ще запустили на Хрещатику. На жаль, за багато років система була в занепаді, тому зараз наше завдання – зробити все для того, щоб фонтани запустити, – розповідає він. – Можу вас запевнити, що найближчим часом це відбудеться. Працюватимуть не тільки ці фонтани. Маленький сюрприз: ми відновлюємо всі фонтани, які раніше працювали в столиці. В найближчі дні відкриються найбільші фонтани в місті Києві».

Кличко закликав долучитися до озеленення міста і представництва інших країн.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG