Доступність посилання

ТОП новини

«Схеми» підтверджують, що знімали зустрічі депутата Грановського в публічному місці в рамках свого розслідування


Редакція програми «Схеми» підтверджує, що знімала народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Олександра Грановського у публічному місці, а саме у ресторані «Інк» у бізнес-центрі «Леонардо», де, за інформацією програми, депутат часто проводить зустрічі з різними політичними діячами та представниками правоохоронних структур.

Зйомка проводилась у рамках розслідування про Олександра Грановського, якого називають тіньовим куратором правоохоронних органів від «Блоку Петра Порошенка».

Після того, як депутат поспілкувався з журналістами, на його сторінці у фейсбуці з’явився пост, у якому він заявив, що за ним відбувається «професійно організоване стеження з використанням засобів спецтехніки».

«У понеділок близько полудня знімальна група програми «Схеми» дійсно зустріла депутата Грановського в бізнес-центрі «Леонардо», де в ресторані «Інк» народний обранець проводив низку зустрічей. Усі зйомки проводились виключно легальними засобами – телефонами та телекамерами. Наша інформація підтвердилась: депутат справді проводив зустрічі з різними одіозними діячами – про що Михайло Ткач готує сюжет», – розповіла автор програми «Схеми» Наталка Седлецька.

«Щойно охорона Грановського попросила представитись, оператор програми показав паспорт і картку акредитації. Я також показав редакційне посвідчення. У відповідь ми попросили представитись охоронців. Вони показали свої посвідчення – охоронцями депутата Грановського виявилися двоє співробітників СБУ, які б не мали його охороняти», – пояснив журналіст Михайло Ткач.

Згодом народний депутат і сам підійшов до журналістів Радіо Свобода, які йому представились і повідомили, що знімають про нього сюжет і готові записати з ним інтерв’ю. Таким чином, депутат Грановський, який згодом заявив про незаконне стеження, насправді знав, що його знімали журналісти в публічному місці.

«Як журналісти, ми поважаємо право будь-якої особи на приватне життя. Але в даному випадку йдеться, по-перше, про публічне місце, а не про приватну територію. А по-друге, народний депутат – це публічна особа, від дій якої залежить життя багатьох людей. Тому журналісти мають право і повинні проводити власні розслідування стосовно таких публічних діячів та політиків, якщо йдеться про можливе зловживання владою. Чим ми і займаємось», – додала Наталка Седлецька.

Оскільки Грановський заявив, що вже має в розпорядженні відео з камер спостереження ресторану «Інк», редакція програми «Схеми» пропонує депутатові оприлюднити це відео в повному обсязі, щоб уникнути будь-яких спекуляцій стосовно поведінки журналістів та осіб співрозмовників народного депутата.

Розслідування програми «Схеми» дивіться в четвер о 21:50 на «UA:Першому» телеканалі та сайті Радіо Свобода.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG