Доступність посилання

ТОП новини

На головній сторінці «Архіву клептократії» опинився Порошенко


©Shutterstock
©Shutterstock

На сайті президента України назвали «шоколадним королем»

Президент України Петро Порошенко опинився на головній сторінці проекту «Архів Клептократії», який було презентували у Вашингтоні у вівторок. Проект запущено аналітичним центром Hudson Institute. У презентації брали участь відомі американські експерти та публіцисти. Зокрема Карен Давіша, автор книги «Клептократія Путіна: Кому належить Росія?».

«Архів клептократії структурований довкола конкретних осіб, що дозволяє користувачам архіву індентифікувати ключові постаті у складних системах бізнесу та патронажу, які є характерними для держав із клептократичними режимами при владі. Ці люди віднесені до клептократичних режимів через багато причин. Їх внесення не обов'язково означає, що вони скоїли порушення, але є необхідним для розуміння функціонування сучасних клептократій та загроз, які вони несуть для демократії», – йдеться на сайті.

Скріншот головної сторінки сайту
Скріншот головної сторінки сайту

Президента України на головній сторінці архіву охарактеризовано, як «п'ятого го та чинного президента України, також знаного, як «шоколадний король» за те, що він є власником прибуткового кондитерського бізнесу».

Розділ присвячений Порошенку містить документи пов’язані із панамським витоком у частині про пов'язані із президентом України офшори.

Фігурантами бази є численні російські посадовці включно із президентом Росії Володимиром Путіним.

На головній сторінці сайту Порошенко опинився у компанії викривача корупції у Росії, покійного Сергія Магнітського, дочки президента Узбекистану Іслама Карімова, Гульнари та Тамбовського злочинного угрупування.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG