Доступність посилання

ТОП новини

Трампа запідозрили в ухилянні від сплати податків


Дональд Трамп
Дональд Трамп

«Якщо є лазівка, Дональд знає, як нею скористатися» – журналіст-розслідувач

У передвиборчому відео республіканець Дональд Трамп розповів про свій гольф-клуб в штаті Нью-Йорк – елітне поле зі штучним 30-метровим водоспадом, де проводять турніри світового рівня. І називає його вартість – близько 50 мільйонів доларів. Але згодом юристи Трампа вирішили змінити його передвиборчу риторику і вже занижують озвучені раніше цифри. Вони кажуть: гольф-поле коштує трохи більше мільйона. А це означає, що податки за це майно можуть зменшитись від 800 тисяч доларів до 80. Тож маленьке містечко, де розташований гольф-клуб, змушене воювати з одним із найвпливовіших людей країни, аби повернути до міського бюджету податки, на які вони сподівались.

«У нас є приватні будинки вартістю півтора мільйона, як можна мати таку низьку ціну за гольф–клуб», – запитують в міській адміністрації.

Трамп відповідає: «Я працюю наполегливо, щоб платити якнайменше податків».

У минулому Дональда Трампа пам’ятають як майстра з податкових лазівок та бухгалтерського маневрування.

У 80-х роках Трамп придбав розкішну яхту «Принцеса» за 29 мільйонів доларів і пояснював, що зробив це для добра країни. Тоді йшлося про несплату майже 2 мільйона доларів податку штату Нью-Джерсі. Для купівлі яхти Трамп використав офшорну компанію та фірму, розташовану за межами штату. Пізніше він орендував цю яхту сам у себе.

«Якщо є лазівка, Дональд знає, як нею скористатися», – коментує журналіст-розслідувач Дейвид Кей Джонстон.

У 80-х роках під час аудиту міста Нью-Йорк було виявлено, що Трамп та його партнери по готелю Grand Hyatt масштабно применшували свої прибутки, що призвело до дірки в бюджеті міста розміром майже 3 мільйона доларів.

Тема неоприлюдненої декларації переслідуватиме кандидата Дональда Трампа принаймні до листопадових президентських виборів у США. Його вірогідний опонент від демократів Гілларі Клінтон активно розкручує цю тему на зустрічах із виборцями.

«Коли ти балотуєшся в президенти, особливо, коли вже стаєш номінантом від своєї партії, це те, чого від тебе очікують. Маєте себе запитати, чому він не хоче оприлюднювати свої податки», – каже Клінтон.

Трамп спростовує будь-яку свою причетність до зловживань, виявлених під час аудиту. Втім аудитори наполягають: підпис Трампа є на документах, з якими вони працювали.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG