Доступність посилання

ТОП новини

Місія МВФ в Україні заявила про поступ і закликала до рішучих реформ, щоб отримати гроші


Місія Міжнародного валютного фонду в Україні заявила на завершення восьмиденного візиту до Києва, що Україна зробила значний поступ, але для поновлення фінансування необхідні подальші рішучі реформи.

Україна, зокрема, досягла істотного поступу у відновленні макроекономічної стабільності протягом останнього року, попри важкі умови в час війни, мовиться в заяві місії.

В МВФ додали, що для уряду України важливо посилити зусилля з метою забезпечити фіскальну й фінансову стабільність.

Київ також має «рішуче збільшити прозорість і зміцнити верховенство права», а також реформувати великий і неефективний державний сектор економіки, мовиться в заяві.

Як наголосила місія, втілення рішучих заходів у всіх цих сферах відкриє шлях до того, що рада директорів МВФ зможе розглянути можливість поновити надання Україні коштів за програмою реформ і позики на загальну суму у приблизно 17,5 мільярда доларів – можливо, в липні.

Наразі Україна отримала лише два транші цієї позики за програмою реформ, схваленою в березні 2015 року, – відразу в березні й потім у серпні 2015 року, хоча очікувалося їхнє надання щоквартально – за умови виконання Києвом програми реформ. Таким чином, на черговий транш, що досі не надійшов, чекали ще в жовтні 2015 року.

Українські посадовці запевняли місію в перебігу візиту, що віддані курсові на здійснення і прискорення реформ.

XS
SM
MD
LG