Доступність посилання

ТОП новини

«Схеми»: третій фігурант на зустрічі Грановського і судді Вовка – головний судовий експерт країни Рувін


Олександр Грановський
Олександр Грановський

Народний депутат України Олександр Грановський 16 травня в ресторані «Інк» зустрічався, крім судді Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка, і з директором Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Мін’юсту Олександром Рувіним. Також Грановський провів зустрічі з екс-міністром палива й енергетики Володимиром Демчишиним і бізнесменом Сергієм Тищенком. Про це йдеться у спецрепортажі програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA: Перший».

Олександр Рувін – директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України. Висновки, зроблені експертами цієї важливої держустанови, часто стають вирішальними у багатьох судових суперечках. Наприкінці минулого року на Рувіна, головного експерта у справі катастрофи малайзійського «Боїнга» рейсу MH17 на Донбасі, був скоєний замах.

«Я домовився з паном Рувіним, який прийшов, щоб познайомити мене з сином, молодим юристом», – прокоментував цю зустріч «Схемам» Олександр Грановський. Тим часом, на роботі в Олександра Рувіна журналістам програми повідомили, що він на лікарняному після тяжких поранень.

Олександр Рувін із сином
Олександр Рувін із сином

У телефонній розмові Рувін підтвердив слова Грановського про знайомство з сином.

Одночасно Олександр Грановський проводив зустріч із бізнесменом Сергієм Тищенком.

«Я навмисно не зустрічався, він був у цьому ресторані. Я не підтримую стосунки з Тищенком», – пояснив присутність бізнесмена в ресторані «Інк» Олександр Грановський. А на уточнення журналіста, що Тищенко показував йому якісь документи відповідає коротко: «Це приватний випадок».

Сам же Сергій Тищенко не захотів відповідати на запитання журналістів, заявивши: «А ви що, прокурор?»

Сергій Тищенко виходить з ресторану «Інк» після зустрічі з Грановським
Сергій Тищенко виходить з ресторану «Інк» після зустрічі з Грановським

Ім’я Тищенка опинилося в епіцентрі корупційного скандалу у 2014 році. Тоді компанія «Укройлпродукт», що входить до групи компаній «Фактор» Сергія Тищенка, змогла придбати арештовані нафтопродукти олігарха-втікача Сергія Курченка.

Також журналісти зафіксували, що у той же час депутат Грановський зустрічався з екс-міністром палива й енергетики Володимиром Демчишиним.

Народний депутат Олександр Грановський – близький соратник депутата Ігоря Кононенка, партнера і друга президента України Петра Порошенка. У ЗМІ неодноразово з’являлась інформація про те, що Грановський є куратором правоохоронної й судової систем від БПП.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG