Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: Ляшка викликають на допит як свідка у справі про замах на Парасюка


Олег Ляшко
Олег Ляшко

Народного депутата, лідера Радикальної партії Олега Ляшка викликають на допит як свідка у справі про замах на депутата Володимира Парасюка, повідомили Радіо Свобода у прес-службі СБУ.

«Ляшко давав інтерв’ю, в якому заявляв, що пов’язує замах на Парасюка із його депутатською діяльністю. Ми його допитаємо як свідка», – повідомили у Службі безпеки України.

У цій же справі, за повідомленням, вранці 24 травня допитували й соратника Ляшка Андрія Лозового. У СБУ додали, що про тиск на представників Радикальної партії не йдеться.

Раніше лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що його викликають на допит до Служби безпеки України на 26 травня. «Сподіваюся, що з таким же завзяттям, як депутатів від Радикальної партії, правоохоронні органи переслідуватимуть стовпів режиму Януковича і нових корупціонерів із нинішньої влади», – написав Ляшко у Facebook.

Депутат Лозовий на своїй сторінці у Facebook заявив, що пов’язує виклик на допит із «тиском» через вимоги депутатів від Радикальної партії створити у Верховній Раді комісію з питань розслідування офшорів.

30 березня близько 22:00 у Києві в автомобіль позафракційного депутата Володимира Парасюка кинули вибуховий предмет. За даними депутата Ігоря Луценка, це була граната. Володимир Парасюк не постраждав. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 112 Кримінального кодексу України «Замах на життя державного діяча».

XS
SM
MD
LG