Доступність посилання

ТОП новини

ЄС закликає силовиків вилучити опубліковані на сайті «Миротворець» дані журналістів


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Європейський союз закликає Міністерство внутрішніх справ України вилучити опубліковані на сайті «Миротворець» дані журналістів і запобігти їх повторній публікації. Про це йдеться у представництва ЄС в Україні.

За даними представництва, посол ЄС в Україні Ян Томбінський і посол Німеччини Крістоф Вайль зустрілися з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим.

Під час зустрічі посли закликали українську владу надати необхідний захист всім журналістам, дані яких були опубліковані.

Посли також закликали правоохоронців провести належне розслідування.

Сайт «Миротворець» 24 травня оприлюднив оновлений список журналістів, які, як йдеться в повідомленні на сайті, «співпрацюють з країною-агресором». У переліку – 293 людини, в тому числі четверо українських журналісти, вказані поштові адреси на території Росії і номери телефонів.

Список, оприлюднений «Миротворцем», відповідає переліку журналістів іноземних ЗМІ, акредитованих при Міністерстві закордонних справ Росії станом на квітень 2016 року, що є на офіційному сайті російського МЗС.

Інформагентство «Українські новини» вже заявило, що буде домагатися притягнення до відповідальності співробітників сайту «Миротворець», який оприлюднив дані акредитованих при МЗС Росії журналістів.

Раніше сайт «Миротворець» вже опубліковував списки журналістів, зокрема, акредитованих угрупованням «ДНР». Ці публікації викликали критику з боку українського омбудсмена, ОБСЄ, а також частини журналістської спільноти.

XS
SM
MD
LG