Доступність посилання

ТОП новини

Апакан закликає розслідувати обстріли СММ ОБСЄ біля Авдіївки та Ясинуватої


Голова СММ ОБСЄ Ертугрул Апакан 
Голова СММ ОБСЄ Ертугрул Апакан 

Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан засуджує обстріли СММ біля Авдіївки і Ясинуватої Донецької області.

«Я різко засуджую насильство проти наших людей, які працюють задля надання об’єктивної інформації про ситуацію в Україні. Вільний доступ СММ ОБСЄ гарантується їхнім мандатом, про це також мовиться у пакеті Мінських домовленостей, тож перешкоджання роботі місії є порушенням обох цих документів», – мовиться у заяві Апакана.

Він закликав з’ясувати подробиці обох інцидентів і притягти винних до відповідальності.

«Насильство проти СММ є неприпустимим», – наголосив Ертугрул Апакан.

Голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр закликав покарати винних в обстрілах Спостережної моніторингової місії цієї організації, яка працює в Україні.

Раніше 27 травня перший заступник голови СММ ОБСЄ Александр Гуґ заявив, що патруль спостережної місії потрапив під обстріл зі стрілецької зброї біля Авдіївки і Ясинуватої. За його словами, ніхто не постраждав.

Раніше сьогодні сепаратисти з угрупування «ДНР» заявили, що спостерігачі місії ОБСЄ, представники СЦКК в районі Авдіївки потрапили під обстріл. У цьому обстрілі вони звинуватили українських військових.

У штабі АТО наразі ці звинувачення не коментували, водночас раніше повідомляли, що з настанням сутінок підтримувані Росією бойовики обстрілювали позиції українських військових поблизу Авдіївки та Опитного з великокаліберних кулеметів, гранатометів та 82-міліметрових мінометів, згодом – з мінометів калібру 120 міліметрів.

XS
SM
MD
LG