Доступність посилання

ТОП новини

Фоторепортаж: У Дніпропетровську вперше проводять Дні Литви

У Дніпропетровську 29 травня просто неба, на Січеславській набережній, відбуваються Дні Литви в Україні.

За інформацію учасників, вони приурочені до Дня Європи, який традиційно відзначають у травні.

На Фестивальному причалі, зокрема, триває фестиваль литовської культури: для гостей співають і танцюють творчі колективи з Литви
.
Литовські майстри народного мистецтва спільно з українськими презентують свої твори, зокрема, вироби з кераміки та бурштину. Також просто неба діє «кулінарне містечко», де можна скуштувати традиційних литовських страв.

У програмі Днів Литви у Дніпропетровську також бізнес-форум та презентація інвестиційного потенціалу регіону для литовських бізнесменів, лекція президента Асоціації східноєвропейського партнерства Юріюса Радзявічюса на тему фінансового співробітництва та культурно-розважальна програма.

Зображення 16x9

Юлія Рацибарська

Журналістка-фрілансерка. Працюю кореспонденткою Радіо Свобода в Дніпрі з 2006 року. Народилась на Дніпропетровщині. Закінчила факультет систем і засобів масової комунікації Дніпровського національного університету – магістр журналістики. Писала для місцевих та загальноукраїнських газет і журналів, працювала новинкаркою та дикторкою на радіо, кореспонденткою та редакторкою сайту в інформагенції. Пишу, фотографую, надихаюсь історіями людей.

XS
SM
MD
LG