Доступність посилання

ТОП новини

Луценко призначив нових заступників


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко призначив першим заступником генпрокурора депутата Верховної Ради від фракції «Народний фронт» Дмитра Сторожука.

За словами Луценка, Сторожук куруватиме нагляд прокуратури над іншими правоохоронними органами. «Першим заступником генерального прокурора, відповідальним за додержання законності дій органами Служби безпеки України, ДФС, МВС, Нацполіції, Державної митної служби призначається 30-річний адвокат Дмитро Сторожук, нині народний депутат», – заявив Луценко.

Крім того, за словами Луценка, заступником генерального прокурора з міжнародно-правового співробітництва призначений 35-річний Євген Єнін. Як повідомив генпрокурор, Єнін має три вищі освіти, володіє трьома іноземними мовами. «Працював на оперативних посадах Головного управління розвідки СБУ, Служби зовнішньої розвідки України, а до останнього дня працював радником посольства України в Італії», – заявив він.

Заступником генпрокурора з реформ, за словами Луценка, буде адвокат Валентина Теличенко. «Її завдання – це проведення нових конкурсів у місцеву прокуратуру, про які я вже казав. І трава має пробити асфальт, туди мають прийти люди з юридичною освітою поза системою прокуратури. Її завдання також – реформа Академії прокуратури за західними стандартами для перенавчання працівників прокуратури, а не для обміну досвідом сумнівної якості», – наголосив Луценко.

Луценко також повідомив, що попросив написати заяви на звільнення першого заступника генпрокурора Юрія Севрука, а також заступників Романа Говду і Олега Заліска.

«Де будуть пан Заліско, пан Говда і пан Севрук – це їхні питання. Я попросив їх написати заяви про звільнення. З повагою ставлюся до кожного з них… але цей момент вони отримали моє настійне прохання», – сказав він.

Юрій Луценко був призначений генеральним прокурором України 12 травня. Перед тим Верховна Рада України схвалила законопроект, який дозволяє обіймати посаду генпрокурора особі без юридичної освіти.

XS
SM
MD
LG