Доступність посилання

ТОП новини

Кошти на лікування українських бійців збирали під час забігу у Чикаго


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Група друзів України приєдналась до благодійної акції та поставила за мету зібрати 15 тисяч доларів на лікування поранених українських військовослужбовців

Останній понеділок травня у США – День пам’яті, вшанування ветеранів, які загинули у всіх військових конфліктах, в яких брала участь країна. З цієї нагоди тисячі людей у Чикаго взяли участь у доброчинному забігу на 10 миль. Зібрані кошти організатори спрямовують на програми фінансової допомоги, фізичного та психологічного відновлення військових та членів їхніх родин. Цього року до атлетів приєдналася команда вихідців з України. Свій забіг вони присвятили українським ветеранам, повідомляє медіа-портал VIDIA.

25 волонтерів-спортсменів з тризубами на грудях пробігли 16 кілометрів вулицями американського мегаполісу.

«Це дуже гарний забіг, він вшановує всіх американських воїнів, які воювали в будь-якій війні, коли б це не було. Вирішили з нашим комітетом міст-побратимів Чикаго-Київ організувати групу друзів України, щоби пробігли разом, подякували американським воїнам і також попросили Божої допомоги нашим українським воїнам», – розповідає представник згаданого комітету Лев Голубець.

Комітет міст-побратимів Чикаго-Київ виступив координатором участі української команди та зібрав необхідні кошти для допомоги українським військовим.

«В першу чергу, ми допомагаємо таким чином нашим трьом військовим, які знаходяться тут, в Чикаго на лікуванні, бо всі кошти волонтерські підуть на лікування. Інше питання – те, що ми українці, привертаємо увагу своєю участю і до України, і до війни, яка триває в Україні », – каже волонтерка.

На меті – 15 тисяч доларів на реабілітацію воїнів.

«Це вперше наші українці беруть участь в цьому забігу. Ми маємо понад 25 бігунів, не тільки українців, навіть долучилися до нас американці, котрі нас підтримують. Думаю, вони відчувають, що щось для України роблять, хоча б маленьким чином ми можемо допомогти Україні», – розповідає Віра Іліяшевська, генеральний консул України у Чикаго, голова комітету Чикаго-Київ, який цьогоріч відзначає 25-річчя братньої співпраці.

Ініціатива, участь та досягнення благодійної мети – це вже і є перемога, запевняють учасники та організатори забігу.

«Ми пишаємося нашою Олею, дуже раді, що вона змогла підтримати нашу команду. Слава Україні! Українське військо підтримати. Те, що вони роблять в Україні, то нас дуже зворушує, і ми з Україною», – діляться враженнями учасники благодійного забігу.

«Кожен з нас у свій спосіб будує ту державу, хоче, щоб на краще було. Простягаймо руки, де б ми не були в світі», – зазначає отець Мирон Пащук, представник комітету міст-побратимів Чикаго-Київ.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG