Доступність посилання

ТОП новини

Екс-голова «Укрспецекспорту» Бондарчук попросив політичний притулок у Великобританії – «Схеми»


Сергій Бондарчук
Сергій Бондарчук

Колишній очільник державної компанії «Укрспецекспорт» Сергій Бондарчук очікує на надання політичного притулку від уряду Великобританії. Про це він повідомив журналістам програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший».

«Я подав документи на отримання політичного притулку рік тому. Процедура отримання непроста та довготривала за часом, тому я досі очікую», – повідомив Сергій Бондарчук журналістам програми «Схеми».

Українські правоохоронці звинувачують Сергія Бондарчука у розкраданні державного майна у сумі 7,5 мільйонів доларів. З червня 2015 року він перебуває у розшуку Інтерполу. Бондарчук заявляє, що обвинувачення проти нього сфальсифіковані.

«У кінці 2014-го мене від СБУ відправили у відрядження на навчання в академії Міністерства оборони Великобританії. Я там навчався до кінця квітня 2015-го. Звістка про підозру і розшук застала мене, коли я був у Британії. Моє місце перебування було відоме і СБУ, і ГПУ. Я хотів повернутися в Україну та боротися за своє чесне ім’я і справедливість, але всі мої друзі й родина наполягали, що це не правильно, і що захищати себе на свободі легше, ніж у тюрмі. З часом стало зрозуміло, що вони мали рацію», – сказав Бондарчук.

Сергій Бондарчук – офіцер СБУ, бізнесмен, колишній народний депутат України, член керівництва партії Віктора Ющенка «Наша Україна» й ініціатор спроби її розпуску. З 2005 до 2010 року Сергій Бондарчук був генеральним директором Державної компанії з імпорту й експорту продукції і послуг військового та спеціального призначення «Укрспецекспорт». Із рук тоді ще президента Віктора Ющенка Сергій Бондарчук отримав орден за заслуги і звання Героя України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG