Доступність посилання

ТОП новини

Кому вигідне оприлюднення «чорної бухгалтерії» регіоналів? (Огляд преси)


Влада хоче взяти на гачок неслухняних депутатів і змусити проголосувати за зміни до Конституції – видання

Вже завтра в парламенті можуть бути остаточно проголосовані зміни до Конституції в частині правосуддя і ухвалена нова редакція закону «Про судоустрій і статус суддів». За інформацією газети «День», щоб змусити депутатів проголосувати за ці зміни, які підпорядкують судову гілку влади президенту, і була опублікована «чорна бухгалтерія» Партії регіонів. Таким чином, влада хоче взяти на гачок неслухняних депутатів і змусити проголосувати за зміни до Основного закону, а таких в списку чимало, переконують експерти «Дня» у публікації «А судді хто?».

«Оприлюднення «тіньової бухгалтерії» Партії регіонів – елемент політичної підготовки до наступних виборів», – переконаний експерт газети «Україна молода». Він вважає, що «тоді, і зараз політичні проекти фінансуються великим капіталом, незалежно від того, називається політична сила опозиційною чи провладною. В Україні створено олігархічний режим, який сам себе обирає, сам себе кредитує і сам себе фінансує. Зараз ця практика не просто продовжується – вона стала основою всіх передвиборчих кампаній», наголошує експерт газети.

За інформацією української розвідки, з якою знайомить газета «Сегодня», бойовики знову масово підтягують на окупованій території військову техніку. Днями на станцію Харцизьк привезли п'ять танків, чотири бронетранспортери, дві установки «Град», чотири вагони з боєприпасами і три цистерни з дизпаливом. Докладніше про те, чим ще «підгодовують» бойовиків і найманців, розповідає газета «Сегодня».

У Донецькій і Луганській областях, за інформацією Мінагрополітики України, засіяно майже 95% орних земель, а на окупованій території лише 50%. У чому причина? Як інформує газета «Голос України», зважаючи, що в угрупуваннях «ДНР-ЛНР» немає приватної власності, зокрема, й на землю, там націоналізують урожай, забороняють вивозити й продавати зерно. За таких обставин фермери і керівники сільських господарств не вельми прагнуть опікуватись майбутнім урожаєм. Ще однією з причин невдалої посівної стало те, що поля в Донецькій і Луганській областях засіяно мінами й снарядами. Неможливість домовитися з ватажками «ДНР-ЛНР» щодо розмінування територій, на думку аграрних аналітиків, може призвести до втрат 25-30% врожаю. Про це газета розповідає в статті «Міни і хліб».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG