Доступність посилання

ТОП новини

На ТСК щодо офшорів Порошенка у Верховній Раді не вистачило голосів


Верховна Рада України не змогла створити тимчасову слідчу комісію щодо розслідування офшорів президента Петра Порошенка й інших посадовців і політичної корупції в Україні. Проект відповідної постанови набрав 108 голосів за необхідних 226. За словами спікера Андрія Парубія, постанова вважається відхиленою.

Постанову підтримали фракції «Батьківщина», «Самопоміч» і «Радикальна партія», також її підтримали 21 депутат від «БПП» і 13 – від «Народного фронту».

Один з членів коаліції, представник БПП Олексій Мушак наголосив, що комісія не повинна бути обмежена в своїй роботі. «Чи треба розслідувати дані офшорних компаній? Так. Треба давати юридичну оцінку діям Порошенка? Юристи вже її давали. Треба давати політичну оцінку? Так. А як же інші офшори? Є депутати, які не декларують майна, а їздять до Ради на дорогих іномарках», – сказав Мушак.

Зі свого боку, депутат від «Батьківщини» Надія Савченко наголосила, що в разі провалу голосування за ТСК щодо офшорів парламент втратить довіру українців, і порівняла Верховну Раду з «Титаніком».

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко пообіцяв депутатам, що в разі створення комісії, яку він мав би очолити, він гарантує «неупереджене і об’єктивне ставлення».

10 травня фракції «Батьківщина», «Самопоміч» і «Радикальна партія» заявили, що виступають за створення ТСК, яка б займалася з’ясуванням оприлюдненої у «панамських паперах» інформації про причетність українських високопосадовців і пов’язаних із ними фізичних та юридичних осіб до офшорних компаній.

В оновленій базі «панамських паперів» міститься інформація про 469 офшорних компаній, до яких, за даними розслідувачів, мають стосунок громадяни України.

XS
SM
MD
LG