Доступність посилання

ТОП новини

У Києві в рамках декомунізації перейменували 95% вулиць – секретар міськради


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Києві перейменували 95% вулиць зі 159 запланованих, які підпадали під дію закону про декомунізацію, повідомив секретар Київради Володимир Прокопів.

За його словами, перейменування вулиць у Києві пройшло досить безболісно.

«Стосовно решти вулиць поки що триває громадське слухання, адже в київської міської влади була позиція, що закон потрібно виконувати, але в межах здорового глузду. Якщо громада була кардинально проти нової назви, ми погодилися піти на процедуру громадських обговорень», – зазначає Прокопів.

За його словами, наразі найбільш активно обговорюються варіанти нових назв вулиці Ванди Василевської, бульвару Івана Лепсе і вулиці Героїв Сталінграда.

У квітні 2015 року Верховна Рада ухвалила так званий пакет законів про декомунізацію, серед яких – закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів та заборону пропаганди їхньої символіки». У рамках цього закону в Україні зокрема мають бути перейменовані низка населених пунктів, а також змінені назви тих вулиць, що мають стосунок до діячів і деяких подій в історії комуністичного режиму.

XS
SM
MD
LG