Доступність посилання

ТОП новини

«Президент обіграв журналістів» (огляд соцмереж)


Петро Порошенко на прес-конференції, 3 червня 2016 року
Петро Порошенко на прес-конференції, 3 червня 2016 року

Михайло Ткач: Абсурд – в ілюзії свободи слова

Президент Петро Порошенко у п’ятницю понад дві години відповідав на запитання журналістів. На прес-конференції із 230 акредитованих представників ЗМІ запитання президентові змогли поставити 25. Організатори врахували попередні помилки і дали слово журналістам, які могли спитати щось «гостре», пишуть у соцмережах. Водночас користувачі зазначають, що чітких відповідей почути так і не вдалося.

Президент Порошенко сам попросив надати слово журналістові-розслідувачу Дмитрові Гнапу, співавтору розслідувань про президентські офшори.

«Ніякого офшорного скандалу не було. Було об’єктивне, професійне розслідування команди журналістів, які знайшли декілька фактів, – відповів Порошенко на запитання Гнапа. – Факт перший: була компанія, яка займалася виведенням грошей з України, вони мали для цього переконливі докази, які показали глядачам. Компанія не мала банківського рахунку, ніяких переказів не було. Компанія не використовувалася для мінімізації (податків – ред.) і створювалася з однією метою – передача активів Порошенка в сліпий траст».

Журналіст проекту «Схеми: корупція в деталях» Михайло Ткач назвав такий хід президента «абсурдом» і ілюзією «поважного ставлення до журналістів».

Журналістка видання «Новое время» Христина Бердинських зазначила, що організатори прес-конференції цього разу дали слово тим журналістам, які могли спитати щось «гостре», але вичерпних відповідей на запитання президент не дав. «Нової інформації у підсумку мало, але з емоціями впорались. Президент витримав цей іспит і переграв журналістів», – зауважує Бердинських.

«Коротке резюме прес-конференції: #ценеправда»

Порошенко також зазначив, що розраховує на надання Україні безвізового режиму з Європейським союзом у 2016 році, засудив публікацію даних журналістів на «Миротворці» та пояснив, навіщо олігархи приходять до нього на Банкову.

Київський журналіст, публіцист Сергій Руденко так описав свої враження від відповідей Порошенка: «В країні «всьо чьотко… Ми, мабуть, у різних країнах живемо».

Така думка виявилася непоодинокою у соцмережах.

Порошенка запросили у Горішні Плавні

На прес-конференції у президента запитали і про те, як він ставиться до перейменування Комсомольська на Горішні Плавні.

Порошенко відповів, що територіальна громада, виконуючи закон про декомунізацію, може сама вирішувати, якою буде нова назва і додав, що сам «не був би щасливий відвідати саме в Плавні».


На цю тезу відреагував голова Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

А на сторінці «Горішні Плавні» у Фейсбуці «офіційно» запросили президента відвідати місто.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG