Доступність посилання

ТОП новини

Лещенко передав НАБУ документи щодо «чорної каси» Партії регіонів


Сергій Лещенко
Сергій Лещенко

Народний депутат з «Блоку Петра Порошенка» Сергій Лещенко заявляє, що під час допиту надав Національному антикорупційному бюро України 6 сторінок документів, що свідчать про корупцію представників Партії регіонів.

«Переданий мною пакет документів містив шість сторінок з «амбарної книги Партії регіонів», які були відсутні у масиві, переданому Трепаком. Ідентичність цього кошторису корупції не викликає сумнівів», – написав Лещенко ввечері 3 червня у Facebook.

«Масив документів нелегального фінансування охоплює період від 1 березня 2007 року до 27 грудня 2012 року, а серед прізвищ також фігурує Андрій Клюєв, який прихований під абревіатурами АП чи АПК», – додав Сергій Лещенко.

Він повідомив, що з нього взяли підписку про нерозголошення таємниці досудового слідства.

НАБУ викликало на допит Сергія Лещенка 1 червня.

Керівник бюро Артем Ситник повідомив, що також будуть допитані всі особи, що фігурують у «чорній бухгалтерії».

31 травня видання «Українська правда» оприлюднило записи, які нібито свідчать про тіньові витрати Партії регіонів, згідно з якими, у другому півріччі 2012 року через «чорну бухгалтерію» було витрачено 66 мільйонів доларів.

Автори публікації, депутат із БПП Сергій Лещенко і головний редактор «Української правди» Севгіль Мусаєва-Боровик, розповідають: так звану «чорну бухгалтерію» Партії регіонів отримали від анонімного джерела.

30 травня Національне антикорупційне бюро України почало розслідування на підставі заяви екс-заступника голови Служби безпеки України Віктора Трепака про «чорну бухгалтерію» Партії регіонів.

Раніше в інтерв’ю виданню «Дзеркало тижня. Україна» Трепак заявив, що передав до НАБУ документи, які підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівки низці колишніх і нинішніх високопосадовців. За його словами, йдеться про так звану «чорну бухгалтерію» Партії регіонів із загальними виплатами на суму близько 2 мільярдів доларів.

XS
SM
MD
LG