Доступність посилання

ТОП новини

Сирія: по Алеппо за день завдали близько півсотні авіаударів


Руїни в Алеппо (ілюстраційне фото)
Руїни в Алеппо (ілюстраційне фото)

Упродовж доби по Алеппо завдали близько 50 авіаударів, повідомляють у неділю спостерігачі Сирійської моніторингової групи за права людини. За їхніми даними, авіаудари були завдані сирійською армією за підтримки російських військових.

За даними спостерігачів, наразі йдеться про щонайменше 32 загиблих.

Також у неділю моніторингова група повідомляє про падіння військового літака на околиці Алеппо. Якій зі сторін-учасниць конфлікту він належить, поки не зрозуміло.

Водночас сирійські державні ЗМІ у неділю повідомляють про напади, скоєні опозиційними до президента Башара Асада силами, унаслідок яких загинуло близько 20 людей. Всього за вихідні, як зазначають сирійські державні агентства, через напади опонентів Асада загинуло близько півсотні людей.

Керівництво Сирії та російська сторона поки не коментували повідомлення спостерігачів Сирійської моніторингової групи за права людини.

Повний контроль над Алеппо, що до війни було найбільшим містом Сирії, наразі не має жодна зі сторін конфлікту: частина міста перебуває під контролем сирійської армії, частина – під контролем так званих повстанців.

Опоненти Асада у Сирії, де війна триває з 2011 року, – це не однорідна група, а десятки розрізнених угруповань, зокрема – й радикальних ісламістів. Зокрема, частина Сирії наразі – під контролем радикального угруповання «Ісламська держава».

Росія приєдналася до військової кампанії на боці Асада у Сирії восени 2015 року.

XS
SM
MD
LG