Доступність посилання

ТОП новини

СБУ заявляє, що запобігла 15 терактам під час «Євро-2016» у Франції


СБУ заявляє, що запобігла 15 терактам під час «Євро-2016» у Франції (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:12 0:00

СБУ заявляє, що запобігла 15 терактам під час «Євро-2016» у Франції (відео)

Служба безпеки України заявляє, що запобігла 15 терактам, які мали статися у Франції напередодні і під час футбольного чемпіонату «Євро-2016».

Як заявив голова СБУ Василь Грицак, ціллю нападів планували обрати мечеть, синагогу, низку адміністративних об’єктів. За його словами, СБУ у травні затримала громадянина Франції, який намагався вивезти зброю і вибухівку за межі України. Операція служби тривала півроку, додав Грицак.

«У грудні 2015 року нам стало відомо про те, що в Україну прибув громадянин Франції, під виглядом волонтерської діяльності почав налагоджувати контакти з представниками військових формувань на сході нашої держави, обіцяв привозити волонтерську допомогу, обіцяв привозити спорядження й багато іншого, але в процесі подальшого спілкування він почав проявляти інтерес до того, де можна в Україні купити зброю, вибухівку й інші засоби ураження», – заявив Грицак.

За його словами, француз висловлював негативне ставлення до політики Франції стосовно мігрантів. Він отримав для здійснення нападів п’ять автоматів Калашникова, п’ять тисяч патронів, два РПГ і 125 кілограмів тротилу, додали в СБУ.

Грицак заявив, що не виключає «російський слід» у цій справі, оскільки громадянин Франції запропонував, щоб вантаж до Європи супроводжував громадянин України.

За словами голови Служби безпеки, в СБУ не планували поки що оприлюднювати цю інформацію, але інформація з’явилася в іноземних ЗМІ.

Керівництво Франції наразі не коментувало цю інформацію.

«Євро-2016» відкривається у Франції 10 червня. Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що не відкидає загрозу терористичних нападів під час чемпіонату. Водночас він заявив про значну кількість силовиків, залучених до охорони правопорядку.

XS
SM
MD
LG