Доступність посилання

ТОП новини

Савченко заявила про готовність до переговорів з «ДНР» і «ЛНР» про звільнення полонених


Надія Савченко
Надія Савченко

Депутат Верховної Ради України Надія Савченко заявила про готовність особисто вести прямі переговори про звільнення українських полонених з представниками угруповань «ДНР» і «ЛНР» Олександром Захарченко та Ігорем Плотницьким.

«Я не вклонилася за себе (в російському суді – ред.), тому що в такому випадку я б поставила на коліна Україну, але за них я тепер як просто українка, громадянин своєї країни, готова просити», – заявила Савченко 7 червня в ефірі «Радіо-Ера».

Вона додала, що «людське життя більш цінне ніж піар, але не більше цінне ніж інтереси держави».

Савченко також зазначила, що для вирішення конфлікту на Донбасі міжнародні санкції проти Росії повинні бути продовжені, оскільки Москва «ще не зрозуміла, що їй треба піти».

За даними віце-спікера Верховної Ради України Ірини Геращенко, на Донбасі в полоні підтримуваних Росією сепаратистів залишається 113 громадян України.

За даними правозахисників, після звільнення української громадянки Надії Савченко, у Росії продовжують утримувати за ґратами щонайменше 31 українця. За їхньою інформацією, це ті, кого переслідують за політичними мотивами у Росії та в окупованому нею Криму.

Звільнення полонених є однією з умов Мінських угод.

Error rendering VK.

XS
SM
MD
LG