Доступність посилання

ТОП новини

Фесенко: пропозиція Савченко говорити з «ДНР» і «ЛНР» – це гра за російськими правилами


Володимир Фесенко
Володимир Фесенко

Пропозиція вести переговори про звільнення полонених напряму з угрупованнями «ДНР» та «ЛНР», яку озвучила народний депутат Надія Савченко, є «грою за російськими правилами». Про це в ефірі проекту Радіо Свобода «Донбас.Реалії» сказав політолог Володимир Фесенко.

«Вони (Росія – ред.) уже два роки намагаються дотиснути нас в різних формах і вивести нас на прямий діалог, а ми категорично від цього відмовляємося», – зазначив Фесенко і додав, що Україна відмовляється від діалогу зі збройними угрупованнями на Донбасі саме тому, що це означає їхню легітимізацію.

«Якщо ми йдемо на прямий діалог, ми їх визнаємо рівноцінними суб’єктами», – сказав експерт.

Error rendering VK.

На його думку, заява не матиме практичних наслідків для політики України щодо окупованих територій і є приватною думкою Савченко. «Якщо вона збирається бути посередником, я нагадаю, як на її особу відреагував Захарченко (лідер бойовиків угруповання «ДНР» – ред.) – він пообіцяв її «шльопнути», якщо вона там з’явиться. Вона не до кінця розуміє всі ці речі», – сказав Фесенко.

Раніше сьогодні народний депутат Надія Савченко в ефірі «Радіо-Ера» заявила про готовність особисто вести прямі переговори про звільнення українських полонених з представниками угруповань «ДНР» і «ЛНР» Олександром Захарченко та Ігорем Плотницьким.

За даними віце-спікера Верховної Ради України Ірини Геращенко, на Донбасі в полоні підтримуваних Росією сепаратистів залишається 113 громадян України.

За даними правозахисників, після звільнення української громадянки Надії Савченко, у Росії продовжують утримувати за ґратами щонайменше 31 українця. За їхньою інформацією, це ті, кого переслідують за політичними мотивами у Росії та в окупованому нею Криму.

Звільнення полонених є однією з умов Мінських угод.

XS
SM
MD
LG