Доступність посилання

ТОП новини

Посол США в Росії висловив підтримку Україні


Посол США в Росії Джон Теффт
Посол США в Росії Джон Теффт

Джон Теффт закликав Кремль припинити окупацію Криму

Посол Сполучених Штатів в Росії та екс-посол США в Україні Джон Теффт відомий тим, що, не дивлячись на свою суто дипломатичну кар’єру, він не є прихильником спілкування тільки офіційними каналами.

Дипломат часто їздить в російські регіони, щоб краще розуміти країну перебування, неформально спілкується з російськими журналістами з різних медіа, в тому числі і державних, і не приховує своїх пристрастей в російській кухні – пельменями були вже нагодовані багато гостей, які приїжджали в дипмісію США з Вашингтона.

Так само регулярно посол спілкується і з користувачами російськомовного сегмента інтернету, проводячи відкриті бесіди в різних соціальних мережах. Цього вівторка співрозмовниками Джона Теффта стали користувачі мережі «Вконтакте».

На думку багатьох користувачів інтернету, ця мережа є популярним сервісом для провладно орієнтованих спільнот в Росії, і саме в ній з початку 2014 року було утворено безліч груп, які підтримували анексію Криму Росією і дії Москви на сході України.

Ще до початку спілкування на сторінці посольства США в Росії в мережі «Вконтакте» стали з’являтися запитання: «Дорогий Джон, що буде, якщо містер Трамп стане президентом?» Або «Чому Росію вигнали з 8-ки, і чи будуть виганяти з ООН?».

Міжнародне співтовариство вважає Крим частиною України. Ми, як і раніше, закликаємо Росію припинити окупацію Криму і повернути контроль над цією територією Україні
Джон Теффт

Джон Теффт відповів відразу на кілька запитань, пов’язаних з міжнародною політикою. Говорячи про санкції Заходу щодо Росії, посол опублікував такий коментар: «Ми продовжуємо працювати над тим, щоб Мінські угоди були виконані в повному обсязі, над тісною взаємодією в рамках «нормандської четвірки» (України, Росії, Німеччини та Франції) і Тристоронньої контактної групи (Україна-Росія-ОБСЄ). Міжнародне співтовариство вважає Крим частиною України. Ми, як і раніше, закликаємо Росію припинити окупацію Криму і повернути контроль над цією територією Україні. Санкції, введені у зв’язку з незаконною анексією Криму, залишаться в силі, поки вона буде продовжуватися».

Самій Україні Джон Теффт висловив підтримку і заявив про те, що політика США щодо цієї країни не залежить від партійної приналежності майбутнього президента Сполучених Штатів: «Наша нинішня політика щодо України знаходить широку підтримку з боку як Республіканської, так і Демократичної партій. Ми натхнені початком роботи прем’єр-міністра Гройсмана і будемо продовжувати підтримувати Україну на шляху непростих реформ, в тому числі тих, які виконують умови Міжнародного валютного фонду, ліквідують корупцію, а також сприяють реалізації Мінських угод», – зазначив Джон Теффт.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG