Доступність посилання

ТОП новини

Суд заарештував на два місяці заступника голови Миколаївської ОДА Романчука


Микола Романчук в суді, 8 червня 2016 року
Микола Романчук в суді, 8 червня 2016 року

Приморський районний суд Одеси обрав заступнику голови Миколаївської ОДА Миколі Романчуку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці з можливістю внесення застави у сумі 5 мільйонів 512 тисяч гривень (4 тисячі мінімальних зарплат).

Таким чином, суд частково задовольнив клопотання прокуратури, яка просила запобіжний захід Романчуку у вигляді тримання під вартою строком на два місяці з правом внесення застави в розмірі не менше 14 тисяч мінімальних зарплат.

Микола Романчук себе винним не визнає, його захисники мають намір подавати апеляцію на це рішення.

6 червня, під час 5-годинного засідання, Приморський районний суд Одеси не зміг обрати запобіжний захід для Романчука. Його зі скаргами на високий тиск із зали суду забрала «швидка».

7 червня стан здоров’я Миколи Романчука начебто не дозволив продовжити засідання, яке було призначене на 10:00, засідання перенесли. Водночас ввечері 7 червня стало відомо, що Микола Романчук в лікарні не перебуває. У Службі безпеки України тоді заявили, що заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації мав право покинути лікарню, оскільки суд не ухвалив рішення щодо обрання йому запобіжного заходу.

4 червня головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що першого заступника голови Миколаївської ОДА етапують до Одеси. Перед цим на сайті ГПУ повідомили, що Військова прокуратурою Південного регіону України затримала «на гарячому» 4 посадовців – заступника голови райдержадміністрації, помічника голови облради та першого заступника голови Миколаївської облдержадміністрації під час отримання хабарів на суму 90 тисяч доларів США.

XS
SM
MD
LG