Доступність посилання

ТОП новини

«Марш рівності» в Києві охоронятимуть 6 тисяч правоохоронців – Деканоїдзе


Керівник Національної поліції України Хатія Деканоїдзе (©Shutterstock)
Керівник Національної поліції України Хатія Деканоїдзе (©Shutterstock)

Керівник Національної поліції України Хатія Деканоїдзе заявила, що під час «Маршу рівності», який відбудеться в Києві 12 червня, до охорони громадського порядку буде залучено 6 тисяч правоохоронців.

«6 тисяч поліцейських гарантуватимуть безпеку під час «Маршу рівності». Будуть спеціальні фільтраційні пункти. І я хочу звернутися до наших громадян і журналістів звичайно, щоб зробити все, щоб не заважати роботі поліції», – заявила Деканоїдзе.

Також вона повідомила, що поліція розробила план дій від початку акції до її закінчення, коли люди почнуть розходитися.

«У нас відпрацьовані всі деталі, і поліція буде задіяна скрізь: біля метро, на вулицях, де проходитиме марш», – наголосила Деканоїдзе.

Також у поліції повідомили, що в день проведення «Маршу рівності» в центрі Києва будуть встановлені металеві рамки для пропуску людей.

«Буде обмежений доступ до цієї території, буде сформована достатня кількість пропускних фільтраційних пунктів, на яких будуть використовуватися металеві рамки, металеві детектори, службові собаки, але це не зашкодить вільному проходу представників преси, представників тих, хто бажає взяти участь у проведенні цього маршу», – заявив начальник Головного управління Національної поліції в місті Києві Андрій Крищенко.

П’ятий міжнародний форум ЛГБТ «Київ Прайд 2016» відбувається в Києві з 6 до 13 червня 2016 року. Гасло форуму – «Безпека людини – розвиток країни!» У програмі передбачені близько 20 просвітницьких та дискусійних заходів. Зокрема, 12 червня пройде традиційний «Марш рівності» – мирна хода на підтримку ідей особистої та суспільної безпеки, прав людини та проти дискримінації.

У Києві проведення «Маршу рівності» часто супроводжується сутичками, зокрема торік внаслідок сутички під час цієї акції постраждали 3 міліціонери.

XS
SM
MD
LG