Доступність посилання

ТОП новини

У Франції відкривається «Євро-2016»


Перший матч українців – проти чемпіона Німеччини

Влад Дудка

У п’ятницю в Парижі грандіозне свято – відкриття чемпіонату Європи з футболу. Змагання пройдуть у восьми містах, де зіграють 24 збірні. Поєдинком Франції та Румунії на «Стад де Франс» був даний старт турнірові, на цьому ж стадіоні відбудеться і фінал.

У центрі міста – тисячі уболівальників із різних країн. Якихось серйозних заворушень у Парижі не помічено, на відміну від Марселя, де в четвер уночі фанати збірної Англії вчинили справжні погроми. Саме в Марселі збірна України проведе останній матч групового турніру, суперником буде збірна Польщі.

Французи святкують перемогу над збірною Румунії (2:1). Париж, 10 червня 2016 року
Французи святкують перемогу над збірною Румунії (2:1). Париж, 10 червня 2016 року

Заходи безпеки в Парижі просто колосальні – озброєні поліцейські на вході у фан-зону, біля великих супермаркетів та торгових центрах. Багато поліції патрулює вулиці.

Українська збірна готова перемагати

Збірна України проводила тренувальний збір в італійському містечку Аскона. В рамках підготовки до «Євро-2016» вона провела два спаринги – з Албанією (3:1) (Степаненко, Ярмоленко, Коноплянка), та Румунією (4:3) (Зозуля, Зінченко, Коноплянка, Ярмоленко).

Тренерський штаб дозволив гравцям взяти своїх «других половинок» на збір, але не кожен гравець скористався цим правом. Зокрема, захисник збірної України та київського «Динамо» Євген Хачеріді заявив, що це його буде відволікати від роботи.

Збірна України прибула в аеропорт Марселя у вівторок по обіді. Одразу після офіційної зустрічі команда вирушила на місце свого базування під час чемпіонату – містечко Екс-ан-Прованс, що неподалік Марселя. На тренування збірна з готелю пересувається своїм фірмовим автобусом, який прикрашений слоганом української команди – «Мрія народжує переможців».

У склад делегації української збірної увійшов кухар, який буде готувати страви, що відповідають вимогам тренерського штабу.

Найближчі плани

У суботу збірна на два дні змінить своє розташування та відправиться до Лілля, де вже в неділю її очікує перша гра чемпіонату для України – проти чинних чемпіонів світу Німеччини. До Лілля збірна повинна прибути літаком із Марселя, але наразі у Франції страйкують працівники транспортної галузі, тому не виключено, що команда може поїхати в Лілль і потягом.

У суботу головний тренер збірної Михайло Фоменко дасть традиційну передматчеву прес-конференцію з одним із гравців, також відбудеться відкрите для журналістів тренування на стадіоні «П’єр-Моруа».

Церемонія відкриття «Євро-2016». Париж, 10 червня 2016 року
Церемонія відкриття «Євро-2016». Париж, 10 червня 2016 року

У неділю очікується прибуття великої групи вболівальників із України. Як стало відомо, дружини футболістів планують відвідати перший матч збірної та підтримати своїх коханих у матчі проти Німеччини. Також уранці в Лілль прибуде декілька десятків автобусів з уболівальниками української команди з усієї України.

У матчі проти чемпіона чекають на «ла-ла-ла»

Загалом українські вболівальники викупили щонайменше 7 тисяч квитків на першу гру з Німеччиною.

На 25-й хвилині матчу з Німеччиною українські фани планують «зарядити» відомий хіт про президента однієї з сусідніх країн.

За наявною інформацією, візит президента України Петра Порошенка на цю гру не запланований, також не буде на матчі президента Федерації футболу України Андрія Павелка, натомість головний тренер «Дніпра» Мирон Маркевич прибуде у Францію та наживо подивиться всі матчі збірної.

Букмекери зовсім не надають шансів команді України, але віримо в перемогу!

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG