Доступність посилання

ТОП новини

Муженко: протягом червня 5 бійців ЗСУ загинули, 75 поранених


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко заявляє, що протягом червня 5 військовослужбовців ЗСУ загинули, 75 поранених.

«Нас дуже турбує таке зростання інтенсивності порушень мінських домовленостей з боку російських терористів», – сказав Муженко під час зустрічі з головою спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрулем Апаканом.

При цьому Муженко заявив, що очікує від СММ ОБСЄ в Україні практичних кроків щодо зниження рівня напруженості на Донбасі та дотримання Мінських угод.

Збройні сили України чітко дотримуються взятих на себе зобов’язань, наголосив він.

У січні президент України Петро Порошенко заявив, що за час конфлікту на Донбасі загинули 2269 українських військових. За даними ООН, оприлюдненими 3 червня, від початку конфлікту на сході України у квітні 2014 року там загинули 9 371 людей, 21 523 були поранені.

У квітні Тристороння контактна група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися. Обстріли на Донбасі тривають, а сторони звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG