Доступність посилання

ТОП новини

Дебют України на «Євро-2016»: програна битва, але не програна війна?


Бастіан Швайнштайгер забиває гол у ворота збірної України. 12 червня 2016 року
Бастіан Швайнштайгер забиває гол у ворота збірної України. 12 червня 2016 року

Україна має досить непогані шанси. Вболівальники небезпідставно можуть розраховувати на перемогу в наступних матчах

Влад Дудка

Лілль – Збірна України у дебютному матчі на Чемпіонаті Європи з футболу у французькому Ліллі проти збірної Німеччини у неділю, 12 червня, поступилася з рахунком 0:2. Проте, особливо у першому таймі, українці продемонстрували футбол гарної якості і могли кілька разів забити гол у ворота німців, які наразі є чемпіонами світу. Попереду у збірної України два вирішальні матчі у групі C – з командами Північної Ірландії та Польщі.


На перший погляд здалося, що на українських фанів у Ліллі очікує повторення заворушень, як у Марселі, де побилися росіяни з англійцями. Коли німці почали бійку, кинувши «фаєр» до групи українців, фани синьо-жовтих почали давати відсіч, але згодом зупинились, тому що були в чисельній меншості. Німецькі хулігани сподівалися, що українці поведуться на провокацію, але не побачивши відповіді, зупинилися.

Все продовжувалося не більше ніж 10 хвилин. У декількох українців були розбитті обличчя, але, за інформацією поліції, по допомогу звернулося лише дві людини. В момент приїзду поліції провокатори вже покинули площу Ґранд-плас.

Дісталося також і фанам інших збірних - на моїх очах три хулігани накинулися на турецького вболівальника, що був із атрибутикою своєї країни. Також декілька ударів отримали двоє поляків, яким не пощастило бути саме в цей час на площі.

Під час бійки було розбито з десяток келихів та зламано декілька стільців.

Після закінчення конфлікту площа миттю спорожніла -- вболівальники поїхали на стадіон.

Гра українців: два різні тайми

Гра збірної України виявилася кращою, ніж були передматчеві очікування. Українська команда не знітилася перед чемпіонами світу та не стала у глухий захист.

Головний тренер збірної України Михайло Фоменко зазвичай будує гру через захист, але в Ліллі тренерський штаб приємно здивував.

Із середини першого тайму українська збірна показала, напевно, свій максимум, притиснувши німецьку команду до воріт голкіпера Ноєра.

Вдалося забити з офсайду та довести м'яч до лінії воріт після удару Зозулі, та Боатенг запобіг голу.

У другому таймі українська команда трохи підсіла фізично. Чи то не вистачило сил, адже, як каже Євген Коноплянка, «тяжко грати без м’яча». А може, то була настанова тренерського штабу, мовляв, бережіть сили на наступні ігри – німцям усе одно програємо?

Загалом гра справила досить приємне враження. Вболівальники сподіваються, що у наступних матчах сил не забракне і команда синьо-жовтих покаже гру не гіршу, ніж із німцями.

Українські вболівальники заспівали пісню про Путіна
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:43 0:00


Тільки перемога

Далі у четвер, 16 червня, Україну очікує гра з Північною Ірландією, яка в першому турі поступилася полякам із рахунком 0:1. Судячи з української гри та матчу, який провела Північна Ірландія, жодного разу не вдаривши по воротах суперників-поляків, Україна має досить непогані шанси.

Уболівальники небезпідставно можуть розраховувати на перемогу. Та й іншого шляху немає: або перемога, або втрата шансів на вихід до наступної стадії турніру.

Українськи вболівальники під час матчу з Німеччиною. Лілль, 12 червня 2016 року
Українськи вболівальники під час матчу з Німеччиною. Лілль, 12 червня 2016 року

Поляки показали досить пристойну гру, але не таку, щоб українцям треба було боятися.

Багато чого буде вирішувати фізична готовність українських гравців після виснажливого матчу з німцями. Адже другий тайм із Німеччиною залишив декілька питань щодо фізичної витривалості українських гравців.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG