Доступність посилання

ТОП новини

НАТО нарощує військову міць в Європі (огляд преси)


Тим часом вже понад рік Порошенко не призначає представника України в Північноатлантичному альянсі

НАТО, реагуючи на агресію Кремля, поступово нарощує свою військову міць. Зокрема, збільшує військові бюджети і розміщує у Європі 40 тисяч військ швидкого реагування. Як переконує газета «День», вступ до НАТО – це стратегічний напрям розвитку України, який не має альтернативи. Можливо, повільними темпами, але в Україні все-таки проводяться реформи в армії і ухвалюються важливі документи, як Стратегія нацбезпеки і Стратегічний оборонний бюлетень, які визначають устремління України в НАТО. Із негативних сигналів – уже понад рік Петро Порошенко не призначає представника України в Північноатлантичному альянсі. На цьому газета наголошує в статті «Кремль хоче «Ялти-2».

В цьому ж числі газета «День» стверджує, що виконання Мінських домовленостей не реальне. Адже ті сили, які сформовані на Донбасі, так зване «ополчення», по суті, інтегровані в російські збройні сили, і ніхто їх не розпускатиме, а це ціла танкова армія, що складається з двох корпусів. Мінськ-2 – це «кийок», яким усі одне одного по черзі б’ють. Як нагадує експерт «Дня», аналогічні були резолюції Радбезу ООН щодо Близького Сходу, з якими всі начебто згодні, всі говорять, що їх треба виконати, але їх не виконують уже 50 років.

Із 1 липня в Україні збільшиться оподаткування нерухомості, інформує газета «Україна молода». Видання зазначає, що на додачу до всіх уже піднятих тарифів на українців чекає ще один фінансовий «сюрприз». Мова про підвищення ставок податку на нерухомість. Новація торкнеться не елітного житла, а цілком «звичайних», пересічних квартир. За умови, якщо останні перевищують 60 квадратних метрів. Докладніше з розрахунками видання знайомить в матеріалі «Квадратні метри журби».

В Україні тільки впродовж XIX та XX століть площа лісів зменшилась на третину. Більше половини лісового фонду України сьогодні – ліси штучного плантаційного походження зі зниженою природною структурою. Про те, що може зупинити варварську вирубку лісів, розповідає газета «Україна молода» в публікації «Українські «рубаї», або питання руба».

Вчора Верховна Рада фактично відклала на рік ліквідацію ЖЕКів, ухваливши зміни до закону про особливості права власності у багатоквартирному будинку. Закон вступає в силу на наступний день після його опублікування. Очікується, що це станеться вже днями. Про те, як це вплине на життя мешканців багатоквартирних будинків, розповідає газета «Сегодня».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG