Доступність посилання

ТОП новини

Лисенко: 2 військових загинули, 7 поранені за минулу добу на Донбасі


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Протягом минулої доби на сході України двоє українських військовослужбовців загинули, ще семеро були поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

«За минулу добу двоє українських військовослужбовців загинули внаслідок відбиття спроби штурму бойовиків біля Павлополя. Ще семеро бійців отримали поранення в районі Зайцевого, Павлополя і Мар’їнки», – заявив Лисенко.

За його словами, обстріли минулої доби відбувалися на всіх напрямках.

«На луганському напрямку за минулу добу було зафіксовано два обстріли українських позицій в Трьохізбенці, Нижньотеплому. На донецькому напрямі бойовики традиційно здійснюють обстріли в районі Авдіївської промзони, Горлівки. Біля шахти «Путилівської» бойовики застосували артилерійські установки. НЗФ здійснювали обстріли з мінометів, великокаліберних кулеметів, БМП у районі Зайцевого, Верхньоторецького, Троїцького, Новгородського. У Зайцевому також працював ворожий снайпер», – сказав Лисенко.

Він наголосив, що на маріупольському напрямі збільшилася кількість провокацій. «У Мар’їнці бойовики використали міномети, гранатомети, також працював снайпер. Біля села Павлопіль був здійснений артобстріл, також були застосовані міномети і гранатомети», – додав Лисенко.

Угруповання «ДНР» і «ЛНР», що контролюють частину Донецької і Луганської областей України, звинувачують українських військових в обстрілах. За даними «ДНР», обстріляні були Донецьк, Горлівка, Докучаївськ, і внаслідок цього є руйнування. Про жертв не повідомляють. За повідомленням угруповання «ЛНР», обстріляні були райони сіл Лозове, Логвинове, Калинове. Про жертви не повідомляють.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG