Доступність посилання

ТОП новини

Холодницький: подання про зняття недоторканності з Онищенка зареєстрували в Раді


Назар Холодницький
Назар Холодницький

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявляє, що особисто приніс до Верховної Ради подання на зняття недоторканності з народного депутата Олександра Онищенка і притягнення його до відповідальності.

«Подання вже зареєстровано. Печатка є», – сказав Холодницький у кулуарах парламенту.

Антикорупційний прокурор 15 червня заявив, що передав генеральному прокурору Юрієві Луценку матеріали для подання на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата Олександра Онищенка з депутатської групи «Воля народу».

Холодницький зазначив, що це подання підготували в рамках розслідування кримінального провадження про зловживання у реалізації газу, видобутого під час спільної діяльності з «Укргазвидобування».

Водночас директор НАБУ Артем Ситник додав, що місце перебування Онищенка відоме, він перебуває в Україні, але має імунітет як народний депутат.

15 червня співробітники НАБУ провели обшук в офісі Олександра Онищенка. За інформацією бюро, обшуки відбуваються за адресами фірм, що фігурують у розслідуванні щодо реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з «Украгазвидобуванням».

Водночас депутат Олександр Онищенко повідомив виданню «Українська правда», що обшуки відбуваються у його приймальні. Він заявив, що показав співробітникам НАБУ «всі документи, що це офіційна приймальня народного депутата, але вони продовжують займатися бєспрєдєлом».

XS
SM
MD
LG