Доступність посилання

ТОП новини

В угрупованні «ДНР» заявляють, що проведення виборів на Донбасі у 2016 році малоймовірне


Денис Пушилін
Денис Пушилін

Проведення місцевих виборів на територіях, які нині контролюють сепаратисти угруповань «ДНР» і «ЛНР», до кінця цього року малоймовірне, заявив сьогодні в Москві представник угруповання «ДНР» Денис Пушилін, якого цитують російські ЗМІ.

«У цю середу відбулося чергове засідання Контактної групи і чотирьох робочих підгруп. На жаль, в роботі політичної підгрупи прогресу немає. Є наша позиція і є українська позиція – вони повністю протилежні, знайти компроміс не виходить. Тому говорити про вибори в цьому році не доводиться», – сказав Пушилін, слова якого цитує російська агенція «ТАСС».

Сепаратисти з угруповань «ДНР» та «ЛНР» раніше призначали власні «вибори» на 18 жовтня та 1 листопада 2015 року відповідно, але згодом перенесли їх на весну цього року, а потім знову перенесли на літо цього року.

Українська сторона наполягає, що проведення виборів на окупованих територіях Донбасу можливе лише за умови повного виконання Мінських угод, зокрема, йдеться про виведення всіх іноземних військ з України, відновлення Україною контролю над кордоном та запровадження озброєної поліцейської міжнародної місії ОБСЄ.

Відповідно до кількох пакетів домовленостей, досягнених на переговорах у білоруському Мінську в 2014-2015 роках і відомих разом як мінські домовленості, на нині окупованих територіях частини Донбасу місцеві вибори мають відбутися тільки за українським законодавством і за участі міжнародних спостерігачів.

XS
SM
MD
LG