Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі останнього тижня спостерігалося збільшення кількості обстрілів – Гуґ


У зоні бойових дій на Донбасі останній тиждень характеризувався збільшенням кількості обстрілів, в тому числі з важкого озброєння, заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Гуґ.

За його словами, на Донбасі цей тиждень був поганий.

«Більшість проявів насильства були на лінії Ясинувата – Авдіївка, а також в районі Донецького аеропорту. Дорога Дебальцеве – Світлодарськ також залишається гарячою точкою», – сказав він.

Гуґ зазначив, що спостерігачі особливо занепокоєні ситуацією на околицях Горлівки, яку контролює угруповання «ДНР», наприклад, там лише ввечері 12 червня було 280 вибухів.

Напередодні у НАТО також висловили глибоку стурбованість повідомленнями про загострення ситуації на сході України.

У квітні Тристороння контактна група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці сепаратистів на Донбасі, а також вимагають виконання Москвою Мінських угод, проте Росія ці звинувачення відкидає і заявляє, що є лише «гарантом» виконання мінських домовленостей.

XS
SM
MD
LG