Доступність посилання

ТОП новини

До лікарень Ізмаїла звернулися понад 300 людей – Саакашвілі


До лікарень Ізмаїла з ознаками отруєння звернулися понад 300 людей, але кількість нових пацієнтів стала скорочуватися. Про це повідомив голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі ввечері 18 червня за підсумками зборів штабу надзвичайної ситуації.

«Мер міста, обласні та міські служби працюють злагоджено, з Одеси були оперативно доставлені потрібні медикаменти. Величезне спасибі ізмаїльським медикам та їнім одеським колегам, які прийшли їм на допомогу», – написав Саакашвілі у Facebook.

«Cтихія може стати причиною подібного в будь-якій країні, але не можна забувати про те, що інфраструктура півдня України безнадійно застаріла», – вказав керівник Одещини.

Хворі почали надходити до лікарень Ізмаїла 17 червня. Усі, хто звертався за допомогою до ізмаїльської інфекційної лікарні, скаржилися на нудоту, блювання, підвищення температури і розлад шлунка. Після обстеження пацієнтів медики винесли попередній діагноз «гостра кишкова інфекція».

Припускали, що причиною отруєння може бути вода, оскільки нещодавно у місті пройшли сильні дощі, випала місячна норма опадів. Проте наразі джерело зараження точно не виявлено. За інформацією міськради, аналізи води у нормі. Триває епідеміологічне розслідування, до якого залучені представники Державної санітарно-епідеміологічної служби України.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом масового захворювання людей в Ізмаїльському районі. В місті діє режим надзвичайно ситуації.

XS
SM
MD
LG