Доступність посилання

ТОП новини

Депутат Онищенко назвав звинувачення НАБУ фіктивним


Олександр Онищенко, архівне фото
Олександр Онищенко, архівне фото

Народний депутат від групи «Воля народу» Олександр Онищенко назвав фіктивним звинувачення проти нього, яке висуває Національне антикорупційне бюро України.

«Знаючи, що я тут ні в чому не винен, я буду переконувати і регламентний комітет, і парламент не підтримувати цього фіктивного звинувачення на мою адресу», – сказав Онищенко в передачі «Подробиці тижня» на телеканалі «Інтер» щодо подання про зняття з нього депутатської недоторканності і притягнення його до відповідальності.

Він також стверджує, що НАБУ не передало йому з цього приводу жодного документа з приводу звинувачень. «Я чув, що проти мене якісь звинувачення висуваються, що мене називають бандитом, організатором злочинного угруповання… у вівторок я був у Верховній Раді, до мене ніхто не підходив, ніхто мене не сповіщав, хоча було б правильно з їхнього боку, щоб вони прийшли, розповіли, які звинувачення висунені, що, чому і як», – заявив депутат.

За його словами, він сам піде до НАБУ і буде спілкуватися з його представниками

16 червня до Верховної Ради України внесли подання про надання згоди на зняття недоторканності з народного депутата Олександра Онищенка і притягнення його до кримінальної відповідальності.

15 червня співробітники НАБУ провели обшук в офісі Олександра Онищенка. За інформацією бюро, обшуки відбувалися за адресами фірм, що фігурують у розслідуванні щодо реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з «Укргазвидобуванням».

За повідомленнями, сума, що фігурує у цій справі, – 3 мільярди гривень, з цього приводу уже арештовані 10 осіб.

XS
SM
MD
LG