Доступність посилання

ТОП новини

США «примушують, силують, переконують» боротись із корупцією – Байден про Україну


Джозеф Байден та Володимир Гройсман у церемоніальному офісі віце-президета США у Білому домі
Джозеф Байден та Володимир Гройсман у церемоніальному офісі віце-президета США у Білому домі

Слова Байдена стосовно України прозвучали через кілька днів після завершення візиту до США прем'єра України Гройсмана

Співпраця та конкуренція США з Росією будуть співіснувати пліч-о-пліч у закордонній політиці США, а уявлення, що відносини між Вашингтоном та Московою будуть вичерпуватись до кінця або виключно конкуренцією, або суто співпрацею, є недалекоглядним та згубним. Про це віце-президент США Джо Байден заявив у ході промови в американській аналітичній установі Центр нової американської безпеки (CNAS).

«Щодо Росії наш підхід, за умов його вірної імплементації, відзначається складною сумішшю просунутого стримування, стратегічної стабільності і, звісно, необхідної співпраці», – зазначив Байден, прирівнявши підхід США до відносин з Росією до того, як Вашингтон підходить до відносин із Китаєм.

«Разом з нашими партнерами та союзниками, зокрема у Європі, ми примусили Росію реально поплатитиись за її абсолютну, відкриту агресію щодо України. Росія має виконати свої зобов'язання щодо Мінських угод. Від цього не можна відступити. Санкції повинні залишатись у силі аж до виконання Мінських угод», – сказав віце-президент США.

Байден також наголосив на допомозі, яку Україна отримує від США для запровадження важливих реформ та викорінення корупції.

«Це нелегко. Корупція всеохопна у всіх тих в лапках «колишніх радянських республіках». Але примушуючи їх, навіть не так, силуючи їх , ба ні – переконуючи їх – все відбувається саме у такому порядку, нам вдається позбавити Росію значного інструменту закордонної політики, яким вона настільки успішно користувалась», – сказав Байден.

Слова Байдена стосовно України прозвучали через кілька днів після завершення візиту до США прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, у ході якого відбулась зустріч українського урядовця із віце-президентом США.

Загалом промова Байдена стосувалась головних міжнародних викликів та можливостей, які успадкує наступна президентська адміністрація США.У ході промови Байден розкритикував деякі із гасел та заяв передвиборчої кампанії мільярдера Дональда Трампа. При цьому ім'я політика не згадувалось.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG