Доступність посилання

ТОП новини

Вибори у США. Головою виборчого штабу Трампа став екс-радник Януковича


Пол Манафорт
Пол Манафорт

Колишній радник президента України Віктора Януковича Пол Манафорт очолив виборчий штаб ймовірного кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа.

Протягом останніх місяців Манафорт був консультантом претендента Трампа.

Прес-служба Дональда Трампа підтвердила звільнення дотеперішнього голови штабу Корі Левандовскі.

За даними інформаційного агентства Reuters, Левандовскі часто мав розбіжності з Манафортом у питаннях стратегії кампанії.

До рішення змінити голову штабу Трампа були причетні – принаймні частково – його донька Іванка та її чоловік Джаред Кушнер, які відіграють впливову консультативну роль в кампанії, йдеться у повідомленні Reuters.

Їх могла спонукати відмова низки корпоративних спонсорів (Apple and JPMorgan Chase) від фінансування з’їзду Республіканської партії у Клівленді у липні після різких висловлювань кандидата щодо заборони на в'їзд мусульманам до США.

Зміна голови штабу відбулася за місяць до з'їзду, на якому буде офіційно висунутий кандидат на посаду президента від республіканців.

У 2000-х роках Манафорт консультував в Україні Партію регіонів, прем'єр-міністра, а згодом президента Віктора Януковича.

З республіканцями Пол Манафорт працював ще у передвиборній кампанії Джеральда Форда в 1976 році. У 1980 році Манафорт був консультантом кандидата у президенти Рональда Рейгана, потім працював у штабах Джорджа Буша-старшого, Джорджа Буша-молодшого, Роберта «Боба» Доула і Джона Маккейна.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG