Доступність посилання

ТОП новини

Імунітет Бойку і Льовочкіну забезпечений? (Огляд преси)


Порошенку потрібна лояльність «Опозиційного блоку» – видання

Справа проти депутата Олександра Онищенка – це впорядкування корупції в певному сегменті. А не справа про трьох друзів генпрокурора чи президента, яких потрібно засудити, щоб суспільство побачило реальні дії, переконує експерт «Газети по-українськи». Він вважає, що від президента чекали дій щодо його близького соратника Ігоря Кононенка. Не чіпають Юрія Бойка і Сергія Льовочкіна. Експерт стверджує, що існують політичні домовленості – Петру Порошенку потрібна лояльність «Опозиційного блоку» щодо Мінських угод. Тому найближчим часом імунітет Бойку та Льовочкіну забезпечений.

Навколо останньої світової війни існує дуже багато міфів, і найперший із них полягає в терміні, який широко використовувався в Радянському Союзі, а тепер – у сучасній Росії. Це – «Велика Вітчизняна війна», коли радянський народ у єдиному пориві переміг фашизм. Насправді ж, як зазначає газета «Голос України», слід говорити про Другу світову війну, участь в якій для багатьох народів розпочалася задовго до 1941 року, зокрема й українців. Подробиці парламентська газета розповідає в матеріалі «Факти проти міфів».

Україна майже узгодила з МВФ умови отримання чергового кредиту. Це означає, що до кінця червня всі документи повинні бути підписані. Газета «Сегодня» розібралася, на яких умовах МВФ виділить новий транш, і чи вдасться Україні отримати в цьому році 1,7 мільярда американських доларів. Заголовок публікації – «Скільки коштуватиме Україні кредит МВФ».

Скандальний екс-ректор Петро Мельник може знову повернутися на роботу в свій виш, якщо Апеляційний суд задовольнить його скаргу. Як запевнив журналістів газети «Сегодня» адвокат Мельника, колишній ректор «не має великого бажання виходити на роботу, але для нього відновлення – це справа честі і захисту репутації». «Більш того, мій клієнт, вважає, що виш занепав, а «повертатися на руїни» він не хоче», –запевнив адвокат. «Сегодня» побувала в академії і з'ясувала, як там ставляться до можливого повернення екс-ректора. Публікація називається «Мельник починає судитися за крісло».

Перевезення вантажів внутрішнім водним транспортом у світі є одним із найдешевших і найбільш екологічних видів вантажоперевезень, стверджує газета «День». Однак, як зазначає видання, Україна має занедбану річкову інфраструктуру і, маючи розгалужене річкове покриття, займає аутсайдерські позиції серед країн із найменшою кількістю перевезень по річках – менш ніж 1%. Про те, як можна виправити ситуацію і від кого це залежить, «День» розповідає в матеріалі «Воскресити річкові транспортні артерії».

Чому 50 гривень за кілограм гречки – занадто, і що з цим робити, аналізує газета «Україна молода». Видання пише, що перспектива цін на гречку не виглядає оптимістичною до кінця сезону. Підвищуючи ціни, учасники ринку не дають можливості утворитися дефіциту, оскільки це стимулює зменшення споживання. З іншого боку, подальше зростання цін на внутрішньому ринку може зумовити активізацію імпортерів. Однак, якщо споживачі створюють достатній попит навіть в умовах зростання ціни – це сигнал ринку, що ціну можна піднiмати далі. Докладніше йдеться в статті «Хай тобi гречка».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG