Доступність посилання

ТОП новини

Затримана сепаратистами журналістка з Івано-Франківська не співпрацювала з СБУ – речниця


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Службі безпеки України назвали фейком повідомлення сепаратистів угруповання «ЛНР» про співпрацю з українськими спецслужбами журналістки з Івано-Франківськ, про затримання якої повідомлялося раніше.

Як написала на своїй сторінці в Facebook речниця відомства Олена Гітлянська, СБУ не коментуватиме «кожен фейк, який продукують антиукраїнські сили».

«Росія продовжує вести проти нашої держави інформаційну війну – у ЗМІ поширюються все нові й нові фейки. Наприклад, учора з’явилось повідомлення про затримання терористами «ЛНР» української журналістки Ольги Богданової за підозрою в шпигунстві. Це «повідомлення» дуже зацікавило українські медіа», – написала вона.

Згодом Гітлянська додала, що українська сторона ніколи не залишить жодного українця у полоні підтримуваних Росією бойовиків.

«У моєму пості йде мова про фейковість заяв, що вона працювала на нас!», – наголосила вона.

21 червня сепаратисти угруповання «ЛНР» заявили про затримання української журналістки з Івано-Франківська, кореспондентки інформаційного ресурсу «Голос-інфо» Ольги Богданової. За словами сепаратистів, затримана «за завданням українських спецслужб займалася збором і передачею інформації політичного і військового характеру», щодо журналістки порушили «кримінальну справу» за статтею «шпигунство».

Згодом видання «Голос-інфо» підтвердило, що журналістка, про затримання якої заявили бойовики, є їхньою співробітницею Ольгою Сворак. У редакції заявили, що Cворак перебувала в Києві, на окуповану територію вона «поїхала у власних справах і редакційного завдання на цю поїздку не отримувала». У «Голос-інфо» також зазначили, що про будь-які зв’язки Ольги Сворак зі Службою безпеки України їм нічого не відомо.

У полоні сепаратистів «ЛНР» від січня 2015 року перебувала і луганська журналістка й громадська активістка Марія Варфоломеєва, її звинувачували в «коригуванні вогню ЗСУ», а також співпраці з «Правим сектором». У березні цього року її звільнили з полону.

Уповноважена президента України з урегулювання конфлікту на Донбасі, віце-спікер українського парламенту Ірина Геращенко повідомляла, що станом на 7 червня у полоні підтримуваних Росією сепаратистів на Донбасі залишалося 113 громадян України.

Звільнення полонених є однією з умов Мінських угод.

XS
SM
MD
LG