Доступність посилання

ТОП новини

Києву не вигідний Brexit через великий вплив Британії на політику ЄС щодо України – експерт Chatham House


Референдум також не несе жодних ризиків щодо продовження з боку ЄС санкцій щодо Росії через її агресію стосовно України, каже Орися Луцевич

Дослідник програм Євразії та Росії у центрі Chatham House Орися Луцевич переконана, що для Києва є не вигідним вихід Великобританії з ЄС, оскільки ця країна має великий вплив на спільну європейську політику щодо України. Про це вона заявила в інтерв’ю «Голосу Америки», коментуючи можливі результати референдуму 23 червня.

«Для України, безумовно, вигідно, щоб Великобританія залишилась в ЄС. Тому що, з одного боку, це країна, яка підписала Будапештський меморандум, яка гарантувала нам безпеку і яка, будучи потужною економікою, будучи проукраїнською, має доволі високий вплив на спільну європейську політику щодо України», – сказала Орися Луцевич.

Error rendering VK.

За її словами, нинішній референдум також не несе жодних ризиків щодо продовження з боку ЄС санкцій щодо Росії через її агресію стосовно України.

«Велика частина Європи залишатиметься об’єднаною і процес виходу Великобританії з ЄС не буде миттєвим. Тобто відносини будуть врегульовуватися довший час, це може бути 2-3 роки. Безумовно, що Великобританія послідовно підтримує продовження санкцій щодо Росії і цей референдум не вплине ніяк, ми знаємо, що санкції будуть продовжені в майбутньому, принаймні на майбутні 6 місяців», – додала Луцевич.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG