Доступність посилання

ТОП новини

Суд зобов’язав Генпрокуратуру розпочати розслідування щодо офшорів – Наливайченко


©Shutterstock
©Shutterstock

Голова громадської організації «Антикорупційний рух», колишній голова СБУ Валентин Наливайченко заявляє, що Печерський районний суд Києва задовольнив його скаргу на бездіяльність Генеральної прокуратури України та зобов’язав відкрити кримінальне провадження щодо офшорів.

«…нам із командою вдалося добитися рішення суду, який зобов’язав Генеральну прокуратуру розпочати розслідування причетності високопоставлених представників влади до бізнес-діяльності, зокрема до використання ними для цього офшорів», – написав Наливайченко на сторінці у Facebook.

За його словами, згідно з ухваленим судом рішенням, Генпрокуратура зобов’язана зареєструвати його заяву та внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення.

Наливайченко нагадав, що ще в серпні 2015 року він вимагав від Генпрокуратури розпочати розслідування причетності депутатів від «Блоку Петра Порошенка» до діяльності зареєстрованої на Британських Віргінських островах офшорної компанії Intraco Management Ltd.

Він додав, що 16 травня цього року він додатково передав до Національного антикорупційного бюро, Генпрокуратури і парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції нові заяви про скоєння кримінального правопорушення, вимагаючи розслідувати діяльність ще двох пов’язаних з Intraco офшорів – Kitromi Limited та Vincenz Limited.

Він також опублікував фотокопію відповідної постанови суду від 22 червня.

У Генпрокуратурі наразі цю інформацію не коментують.

В оновленій базі «панамських паперів» міститься інформація про 469 офшорних компаній, до яких, за даними розслідувачів, мають стосунок громадяни України.

На початку червня Верховна Рада України не змогла створити тимчасову слідчу комісію щодо розслідування офшорів високопосадовців і політичної корупції в Україні.

XS
SM
MD
LG