Доступність посилання

ТОП новини

Лукаш допитали у справі про «чорну бухгалтерію» Партії регіонів – Ситник


Артем Ситник
Артем Ситник

Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник повідомляє про допит екс-міністра юстиції Олени Лукаш у справі про «чорну бухгалтерію» Партії регіонів.

«Заплановані допити... Сьогодні Лукаш допитували», – сказав Ситник 24 червня в ефірі «5 каналу».

За його словами, ніхто з тих, чиї прізвища зазначені у документах, не прийшов добровільно до НАБУ, щоб здати зразки почерку, необхідні для розслідування справи.

Артем Ситник повідомив, що записи «чорної бухгалтерії» оцифровані, особи встановлюються за списками. Тих, хто перебуває в Україні, запрошують на допит.

31 травня видання «Українська правда» оприлюднило записи, які нібито свідчать про тіньові витрати Партії регіонів, згідно з якими, у другому півріччі 2012 року через «чорну бухгалтерію» було витрачено 66 мільйонів доларів.

Автори публікації, депутат із БПП Сергій Лещенко і головний редактор «Української правди» Севгіль Мусаєва-Боровик, розповідають: так звану «чорну бухгалтерію» Партії регіонів отримали від анонімного джерела.

30 травня Національне антикорупційне бюро України почало розслідування на підставі заяви екс-заступника голови Служби безпеки України Віктора Трепака про «чорну бухгалтерію» Партії регіонів.

XS
SM
MD
LG