Доступність посилання

ТОП новини

Рейтингове агентство Moody's знизило кредитний прогноз Сполученого Королівства


Рейтингове агентство Moody's знизило 24 червня кредитний прогноз Сполученого Королівства, пояснюючи це негативним впливом на економіку країни голосування щодо виходу Великобританії з ЄС. Moody's знизило прогноз Великобританії зі «стабільного» на «негативний».

Агенство заявило, що скорочення рейтингу з максимального «ААА» на негативний «АА1» викликане тим, що зростання економіки Британії з виходом із ЄС буде слабшати.

«У довгостроковій перспективі, якщо Сполучене Королівство Великобританії і Північної Ірландії не бути в змозі забезпечити сприятливий альтернативний механізм торгівлі з ЄС та іншими країнами, перспективи зростання Великобританії будуть значно слабшими, ніж очікується нині», – йдеться в повідомленні агенства.

Moody's також висловило стурбованість з приводу «непередбачуваності» британської економічної політики в майбутньому, що також може зашкодити рейтингу країни.

Інше кредитне агентство Standard & Poor 's, єдине, яке досі дає Британії найвищий рейтинг, напередодні референдуму попереджало, що вихід Британії з ЄС матиме негативні наслідки для країни.

Британська агенція Fitch Ratings заявила про «помірно негативний» прогноз для Великобританії за наслідками референдуму про Brexit.

Сьогодні у Берліні дипломати шести країн-засновниць ЄС проводять екстрену нараду щодо ризиків, пов’язаних з виходом Великобританії з блоку європейських країн. За це висловилися 52% громадян на референдумі 23 червня.

XS
SM
MD
LG