Доступність посилання

ТОП новини

Отруєння в Ізмаїлі: постраждали вже понад 700 осіб


Машина з питною водою у Ізмаїлі (фото: Андрій Абрамченко)
Машина з питною водою у Ізмаїлі (фото: Андрій Абрамченко)

На час санітарних перевірок місцевим жителям розвозять питну воду у спеціальних бочках

У Ізмаїлі у найближчі дні скасують надзвичайний стан. Про це заявив виконувач обов’язків голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Святослав Протас. Наразі у місті тривають перевірки усіх об’єктів громадського харчування і ринків, щоб не допустити розвитку інфекції побутовим шляхом. Всього з початку спалаху епідемії за медичною допомогою звернулося вже понад 700 людей.

Виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Віктор Шафранський разом із виконувачем обов’язків головного державного санітарного лікаря Святославом Протасом в рамках свого робочого візиту побували у всіх медичних установах Ізмаїла.

У МОЗ зазначають, що усі хворі забезпечені необхідним лікуванням та препаратами.

На думку Віктора Шафранського, якби не адекватні дії у боротьбі зі спалахом інфекції саме на місці, ця проблема могла б набути національного масштабу.

Усі рекомендації, надані головою Держсанепідслужби, виконуються. «За результатами аналізу проб води зі свердловин, з яких подавалася вода у місто, збудників захворювання не виявлено», – каже Святослав Протас. Якщо такі ж результати зберігатимуться при наступних відборах, подачу питної води у мережу міста зі свердловин буде відновлено. Тривають протиепідемічні заходи та лабораторні дослідження.

Наразі місцеві жителі можуть набрати собі питну воду з бочок, які стоять у різних районах міста. Соціально незахищеним верствам населення та людям похилого віку воду розвозять прямо додому.

За інформацією міського голови Андрія Абрамченка, у лікарнях Ізмаїла та району досі перебуває 139 осіб. Серед них трьох госпіталізували 27 червня. Всього з початку спалаху інфекції за медичною допомогою звернулися 735 осіб, серед яких 429 дітей.

У Затоці п’ять днів немає води

У зв’язку із ситуацією в Ізмаїлі, мешканці Одещини почали турбуватися щодо стану води. Як повідомляє одеський «Інфоксводоканалу», на сьогоднішній день водопровідна вода у місті повністю відповідає діючим санітарним нормам і вимогам.

Проте деякі проблеми з водопостачанням все ж таки зберігаються в області. Значна частина курортного селища Затока Білгород-Дністровського району Одещини не отримує воду вже протягом 5 днів. Місцеві жителі обурені тим, що у розпал літньої спеки вимушені їздити за водою у Білгород-Дністровський.

У компанії «Капекс», яка є офіційним постачальником води у Затоку, Радіо Свобода повідомили, що перекриття подачі води сталося через аварійні роботи на центральному водопроводі.

«Один раз зупинили водовід, відремонтували прорив. Запустили воду – прорвала в іншому місті. Знову вимушені були зупинити на добу та відновлювати. Цими днями включили насосні станції додатково, наповнили систему, випустили повітря», – розповів представник компанії Микола Харкавий.

Він запевнив, що подача води на Затоку має відновитися протягом доби.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG