Доступність посилання

ТОП новини

Стамбул: кількість загиблих внаслідок атак в аеропорту зросла до 41


Територія біля аеропорту Стамбула після атак, 28 червня 2016 року
Територія біля аеропорту Стамбула після атак, 28 червня 2016 року

Губернатор Стамбула заявляє, що кількість загиблих внаслідок нападів в міжнародному аеропорту імені Ататюрка на даний час складає 41.

Він також повідомив, що 239 людей поранені в результаті нападів.

109 поранених виписали з лікарень, повідомив офіс губернатора Стамбула 29 червня.

Десять загиблих були іноземними громадянами, троє мали подвійне громадянство. Громадяни Китаю, Йорданії, Тунісу, Узбекистану, Ірану і України були серед 13 іноземців, які загинули.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що напад повинен служити поворотним моментом у глобальній боротьбі з тероризмом, який,як сказав Ердоган, не має «ніякого відношення до віри або цінностей».

Троє терористів-смертників відкрили вогонь і підірвали себе в терміналі прибуття 28 червня. Раніше повідомлялося, що внаслідок атак у аеропорту Стамбула загинули щонайменше 36 людей, 147 поранені, серед загиблих є українка (попередньо – 1960 року народження), ще один громадянин поранений в ногу.

Генеральне консульство України у Стамбулі рекомендувало українцям тимчасово утриматись від поїздок до Стамбулу.

Світові лідери і ООН вже засудили теракт в Туреччині. Ця країна за останні місяці постраждала від низки нападів, в скоєнні яких звинувачують курдських бойовиків та екстремістів угруповання «Ісламська держава».

XS
SM
MD
LG